VAŠA ZASEBNOST

Vaša zasebnost mi je pomembna in nobene fotografije ne bom objavila brez vašega dovoljenja.

Ob fotografiranju vas bom povprašala za dovoljenje za objavo fotografij, izključno v promocijske namene studia Drobižki fotografija.

V kolikor se strinjate, v znak zahvale, običajno še isti dan na moji Facebook strani objavim eno fotografijo. Tako imate zelo hitro prvo fotografijo, ki jo lahko pokažete vsem najdražjim.

Tako boste tudi lažje počakali na ostale, ki kmalu prispejo po pošti.

NOSEČKE / PRIPRAVA

Vaša odločitev je, kdaj se boste fotografirali. Želite pokazati trebušček ko počasi začne rasti ali pa ko je vsej okolici že jasno, da bo kmalu napočil veseli dogodek? Večina nosečk se za fotografiranje odloči po 30. tednu, nekatere se fotografirajo celo v 39. tednu. Vendar se večina takrat ne počuti več najbolje, nekatere imajo občutek da so že preokrogle.

Zamislite si kakšen pripomoček, majhno igračko, copatke, nekaj kar imate pripravljenega za novega člana vaše družine. Najbolj primerna so oprijeta oblačila, ki poudarijo trebušček. Se bo z vami slikal tudi partner, mogoče imate že kakšnega otroka? Prav tako je pomembno, da imate bela in črna oblačila, za nekaj klasičnih studijskih fotografij.

Nekaj ur pred fotografiranjem ne nosite oprijetih oblačil, ki pustijo sledi na koži!

NOSEČKE / POTEK

Če se odločite za studijsko fotografiranje na domu, pri vas postavim kuliso, črno ali belo. Ti dve sta najprimernejši za kasnejšo obdelavo, tako barvno kot črnobelo. Potrebna je tudi dodatna osvetljava, kar nam vzame nekaj časa in zato je studijsko fotografiranje nekaj daljše. Naredimo nekaj klasičnih studijskih postavitev in še kakšno posebno po vaši želji.

Pri fotografiranju v naravi pa naredimo nekaj klasičnih fotografij, na nekaterih je cela nosečka, na drugih pa le trebušček. Vključimo kakšne copatke, igračke, karkoli kar imate pripravljeno za vašega novega družinskega člana.

Nato v fotografiranje vključimo še partnerja, najprej za klasične poze, druge pa so čisto proste, odvisne od trenutne inspiracije, vajinih želja in okolice. Take fotografije ponavadi izpadejo najlepše, saj se v njih pokaže vajin odnos ter pričakovanje.

NOSEČKE / TRAJANJE

Nosečke se fotografirajo približno 2 uri v običajnem paketu, v mini paketih pa dobro uro.

 

NOSEČKE / NAROČANJE

Nikoli ni prezgodaj, da se naročite. Odločite se čimprej in si tako zagotovite termin, ki vam res ustreza.

 

 

NOVOROJENČKI / PRIPRAVA

Fotografiranje novorojenčkov je potrebno opraviti čim prej, priporočljivo je, da najkasneje 10 dni po rojstvu. Takrat novorojenčki še mirno spijo in lažje jih je premikati v različne poze, ne da bi jih zbudili iz njihovega mirnega, zadovoljnega spanca. Najboljše je, da fotografiranje poteka v varnem zavetju vašega doma. Pomembno pa je, da je prostor dobro ogret. (27°C) Tako da nam je vsem pošteno vroče, novorojenček pa se bo počutil udobno in zadovoljno.

NOVOROJENČKI / POTEK

Ko pridem k vam na dom, najprej poiščemo primeren prostor. Zaželeno je, da je čimbolj svetel, in da je vsaj nekaj prostora za postavitev prenosne mini kulise. Nato se prepričam, da je prostor dovolj ogret. V primeru da je prehladno, imam s seboj grelnik s katerim prostor še malo pogrejemo.

Fotografiram na posebej za to namenjeni blazini, ki jo prinesem s seboj.
Vedno imam s seboj vse kapice ter dekice, vzamem pa le nekaj košaric in posebnih rekvizitov, zato je najbolje, da si predhodno malo ogledate mojo galerijo fotografij in mi poveste, če vam je kateri od rekvizitov še posebej všeč.

Vkolikor vaš dojenček še ne spi, mu damo nekaj časa, da se umiri. Mogoče v tem času naredimo tudi družinske fotografije in fotografije z mamico in očkom posebej. Včasih se zgodi tudi, da dojenček nikakor ne zaspi. V primeru, da ga v uri in pol ne uspemo zazibati v spanec, pač izvedemo fotografiranje z zbujenim dojenčkom. Poze so malo drugačne, damo ga lahko le v določene dovolj velike košarice. Nekateri starši pa že sami želite več takih fotografij.

NOVOROJENČKI / TRAJANJE

Pri novorojenčkih si je seveda potrebno vzeti čas. Nikakor ne bomo hiteli in vznemirjali njegovega ritma in potreb. Ne po dojenju, ne po previjanju in crkljanju. Je pa najbolj primeren čas dopoldne, saj vsi vemo, da so popoldne že bolj razdražljivi in utrujeni. Vse skupaj poteka od 3 do 4 ure za običajni paket fotografij, za mini paket pa do 3 ure.

 

NOVOROJENČKI / NAROČANJE

Portreti novorojenčkov so najbolj pristni, če jih fotografiramo v prvih 3-10 dneh življenja, ko so še zadovoljno zviti v male prečudovite kepice in je njihov miren spanec težko zmotiti. Za fotografiranje novorojenčka se bomo dogovorili za okviren datum, saj le oni vedo, kdaj so pripravljeni ugledati luč sveta. Po malčkovem rojstvu pa me le čimprej obvestite. Ker so prvi dnevi in tedni po rojstvu stresni tako za malčka kot za starše, se mogoče ne boste odločili, da ga takrat fotografirate. Brez skrbi, fotografiramo lahko tudi že par tednov starega malčka, le poze bodo drugačne, pač edinstvene za tisto obdobje.

 

VAŠ DOM / PRIPRAVA PROSTORA

Če se odločite za fotografiranje doma, potem za uspešno izvedbo potrebujemo nekaj prostora. Idealen je velik svetel prostor z možnostjo zatemnitve.

Potrebe so seveda različne za novorojenčka, otroka in nosečko, vendar v vseh primerih potrebujemo prostor za postavitev kulise, osvetljave itd...

Seveda se poskusim prilagoditi prostoru, vendar v vseh primerih pač določenih fotografij ne moremo narediti.

 

DOJENČKI IN OTROCI / PRIPRAVA

Za fotografiranje vašega otroka izberite nekaj različnih oblačil, ki so vam všeč. Prinesite tudi nekaj njegovih najljubših igrač. Mogoče imate doma kakšen pripomoček, ki se vam zdi zanimiv in bi otroka radi fotografirali z njim.

Če se boste fotografirali tudi vi, naj bodo vaša oblačila usklajena z njegovimi. Pripravite nekaj belih in nekaj črnih oblačil za črno-belo fotografijo pred ustreznim ozadjem.

 

DOJENČKI IN OTROCI / POTEK

V primeru da ste se odločili za studijsko fotografiranje na domu, postavimo kuliso, izberemo nekaj najljubših otrokovih igračk, vi ga poljubno oblečete in vmes tudi preoblečete kakor želite. Od tu naprej pa vse prepustimo otroku. Pustimo ga, da se igra po svoje, vmes malo zamenjam rekvizite, dodam še kakšno mojo igračko, kar pritegne pozornost ter željo po raziskovanju.

Pri fotografiranju zunaj ni določenega poteka. Opravimo sprehod v naravi, otroka spremljam v njegovi igri in raziskovanju okolice.
Če vam je kakšen motiv v naravi všeč, otroka posedemo na tla, mogoče se zraven fotografirajo še starši, bratci, sestrice, tudi kakšni hišni ljubljenčki so se že pridružili fotografiranju.

DOJENČKI IN OTROCI / TRAJANJE

Fotografiranje otrok bo potekalo dve do tri ure, če nam ne zagodeta vreme ali pa kakšna nepričakovana trma. V mini paketu pa slabi dve uri.

 

DOJENČKI IN OTROCI / NAROČANJE

Ko se odločate za fotografiranje otrok morate vedeti kakšno fotografijo želite, sploh če je le ta odvisna od letnega časa. Vsak čas ima svoje čare, svoj žar, pa tudi svoje težave za fotografiranje. Te prepustite meni.

 

 

DRUŽINE / PRIPRAVA

Kakšne posebne priprave za fotografiranje družin ni, sploh še, če se fotografirate v naravi. Starša naj si izbereta kakšna ne preveč živa oblačila, lahko sta tudi usklajena glede barv.
Otrokom pa je seveda dovoljeno vse. Izberite oblačila, ki so vam všeč, mogoče prinesite s seboj tudi kaj za preobleči, pa naj bo samo za spremembo garderobe, malo pa za vsak slučaj, če se kje umažejo. Sploh, če so otroci še majhni.

Prav tako s seboj lahko prinesete kakšno otrokovo igračo, klobuček za dekleta, kapo za fante ali kakšen zanimiv rekvizit, ki ga imate. Vse lahko uporabimo, vse je dobrodošlo.
Nemalokrat se zgodi, da imajo mamice že same ideje za kakšne fotografije. Vse bomo poskusili realizirati.

DRUŽINE / POTEK

Pri družinskem fotografiranju ni nobenih omejitev, zamislite si, da preživljate prijeten dan v družbi svoje družine. Naj bo to sprehod, raziskovanje okolice, jaz vam bom sledila s fotoaparatom in za vas ujela družinske trenutke.

 

DRUŽINE / TRAJANJE

Fotografiranje poteka do dve uri in dobro uro v mini paketu.

 

DRUŽINE / NAROČANJE

Ker družinska fotografiranja potekajo v naravi, moramo malo pogledati tudi na vreme. Seveda je najbolje, da se čimprej naročite in si tako zagotovite želeni termin, je pa ta termin vseeno okviren. Če nam zagode vreme, termin prestavimo na prvi možni dan, ko nam vsem ustreza.