SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Vsa objavljena vsebina na spletnih straneh www.drobizki.com, vključno s fotografijami (razen komentarjev obiskovalcev) je last Drobižki fotografija, Martina Meglič s.p. in je avtorsko zaščitena.

Vsakršno kopiranje in objavljanje teh del v komercialne ali privatne namene je prepovedana in se bo kazensko in odškodninsko preganjalo po slovenski in mednarodni zakonodaji.

1. Fotograf
Je profesionalni fotograf obrtnik ali pri njem zaposlena oseba za področje profesionalnega fotografiranja.
2. Plačilo storitev
Naročnik mora plačilo storitev izvesti najkasneje v 14 dneh po prejetju fotografij v digitalni ali tiskani obliki.
3. Roki dobave
Fotografije v digitalni obliki na prenosnem mediju naročnik dobi po pošti. Rok za dobavo in izročitev je variabilen. Znan je pred izvedbo fotografiranja, in se individualno uskladi z naročnikom. Najdaljši možni rok je 30 dni od izvedbe fotografiranja. Za prekoračitev rokov v primeru višje sile ali nenadne bolezni fotograf ne odgovarja.
4. Uporaba del za namen promocije
Fotograf mora za uporabo fotografij v namene objave za lastno promocijo s strani naročnika pridobiti pisno soglasje.
5. Neizvršitev naročila
Če fotograf ne more izvršiti naročene storitve zaradi nepredvidljivih dogodkov, na katere se ne da vplivati (višja sila) ali zaradi fotografove nenadne bolezni, do naročnika nima nobene obveze.
6. Cene
Cene so obračunane po veljevnem ceniku, ki je objavljen na spletni strani www.drobizki.com. Cene veljajo na dan naročila darilnega bona, ali na dan opravljene storitve. Razen ob plačilu 100% avansa, takrat velja cena na dan plačila. Cene se lahko kadarkoli  spremenijo, brez predhodnega obvestila.
7. Arhiv originalov
V primeru višje sile, ali nepredvidljivih dogodkov, fotograf ne odgovarja za izgubo originalnih posnetih fotografij.
8. Nesoglasje
Fotograf in naročnik se dogovorita, da bosta reševala vse spore, ki bi nastali iz njunega naročniškega razmerja, sporazumno. Če se rešitev morebitnega spora ne doseže sporazumno, urejata sporne zadeve preko pristojnega sodišča.
9. Pritožbe
Pritožbe na izgled končnega izdelka niso možne. Vsaka fotografija je rezultat trenutnega umetniškega navdiha fotografa.
10. Dodatna naročila
Fotograf samostojno izbere določeno število fotografij, ki jih bo naročnik dobil. Naročnik lahko, v 14 dneh po prejetju fotografij, poleg teh zahteva še dodatne uspele fotografije, ki se zaračunajo po veljavnem ceniku. Po tem obdobju se obdelane fotografije arhivirajo, preostale pa izbrišejo.
11. Originali
Originalnih posnetkov naročnik ne more dobiti, ker je obdelava fotografije bistven del poti do končnega izdelka.
12. Popusti
Popusti se ne seštevajo. Popust ne velja za akcijske cene. Popust velja le za ceno paketnega fotografiranja in ne za ostale storitve. (prevoz, fotografije, dodatna naročila...)
13. Darilni bon
Darilni bon lahko koristi le naslovnik napisan na bonu. Fotografiranje je možno na kraju navedenem na bonu ali kjerkoli bližje sedeža podjetja. Bon se lahko koristi v 24 mesecih od dneva navedenega na bonu. Menjava bona za gotovino ni možna. Nakup vrednostnega bona je mogoč za vrednosti od 10 do 300€ v korakih po 5€. Darilni bon velja za paket z vsebino kakršno je paket imel na datum nakupa darilnega bona.
14. Avtorstvo
Fotograf je edini avtor in lastnik vseh pravic nad fotografijo. Objava fotografij, iz strani naročnika, na kakršenkoli način in v kateremkoli javnem mediju (tiskani mediji, javni prostori, spletne vsebine, socialna omrežja, ipd...) je dovoljena le z jasno označenim avtorstvom v obliki "Martina Meglič, Drobižki fotografija".
15. Prevoz
V vseh paketih kjer je prevoz že vključen v ceno, se po veljavnem ceniku obračuna vsak kilometer nad vključenimi kilometri oddaljenosti iz centra mesta Tržič. Upošteva se najhitrejša možna pot. V paketih kjer prevoz ni vključen se obračuna vsak kilometer poti iz centra mesta Tržič.